Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДаяна Ястремська стала першою українкою, яка дійшла до півфіналу на Australian Open

Українські тенісистки встановлюють нові рекорди на чемпіонаті

Українська тенісистка Даяна Ястремська пройшла до півфіналу Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open). Вона здолала 19-річну Лінду Носкову з Чехії.

Результат Ястремської – це перший в історії вихід до півфіналу на рівні всіх Грендслемів. Попередній найкращий результат тенісистка також встановила на Australian Open-2024, дійшовши до чвертьфіналу. Перед цим вона грала лише на стадії 1/8 фіналу на Вімблдоні у 2019 році.

Ястремська також стала першою українкою в історії, яка дійшла до півфіналу на Australian Open. Раніше найкращий результат мала Еліна Світоліна, яка виходила до чвертьфіналу у 2018 і 2019 роках.

Вийшовши у півфінал, Ястремська також повторила історичний рекорд України на всіх Грендслемах. Перед цим туди проходила лише Еліна Світоліна тричі: на Вімблдоні у 2019 й 2023 роках, а також на US Open-2019.

Крім того, Ястремська – наймолодша українська тенісистка в історії в півфіналі турніру Грендслем. Даяна зіграє на цьому рівні у віці 23 років. Також Ястремська також стала другою з 1978 року тенісисткою в історії Australian Open, якій вдалося пробитися до півфіналу через кваліфікаційний турнір, а не з основної сітки турніру. 

У рейтингу WTA Ястремська піднялася на 29-те місце й стала третьою ракеткою України.

У півфіналі турніру Ястремська зустрінеться з «нейтральною» тенісисткою з росії й китаянкою Цінь Вень Чжен. Матч відбудеться в четвер, 25 січня.

Нагадаємо, українські тенісистки цьогоріч встановили національний рекорд за кількістю учасниць на Australian Open.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.