Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЦерква Греції виступила проти легалізації одностатевих шлюбів. Єпископи готують звернення

Вони переконані, що узаконення таких шлюбів «скасує батьківство й материнство»

Священний синод Грецької православної церкви виступив проти узаконення одностатевих шлюбів й надання одностатевим парам можливості усиновлювати дітей. Про це пишуть видання Kathimerini й Proto Thema.

Під час засідання 23 січня Священний синод вирішив підготувати два звернення, у якому вони викладуть свої аргументи проти одностатевих шлюбів. Перше надішлють 300 депутатам, а друге зачитають у храмах країни 4 лютого.

В ухвалі Священного синоду йдеться, що хоча вони не впливають на законодавчий процес у Греції, це «не позбавляє церкву свободи слова й не звільняє її від обовʼязку інформувати вірян, у чому полягає гріх».

Синод нагадав, що, згідно з Біблією, «подвійність статей і їхнє взаємодоповнення не є суспільними винаходами, а походять від Бога», а «святість союзу чоловіка й жінки» – це образ «стосунків між Христом і Церквою».

«Християнський шлюб – це не проста угода про співжиття, а Святе Таїнство, через яке Божа благодать дарує співпричастя між чоловіком і жінкою з метою їхнього спільного шляху до богослов’я. І цей благословенний шлях стосується всіх пар із дітьми чи без них. Батько й мати є складовими дитинства й дорослого життя», – наголосили грецькі єпископи.

Вони переконані, що законопроєкт про визнання одностатевих шлюбів «пропагує скасування батьківства й материнства» й «зникнення традиційних гендерних ролей у сім’ї», а також «ставить перед інтересами майбутніх дітей сексуальний вибір дорослих гомосексуалів».

Утім, під час засідання синод не порушував питання про відкликання законопроєкту. Водночас наголошувалося, що предстоятель церкви, архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім II «ніколи не ламає міст спілкування» з прем’єр-міністром і лідерами.

У 1951 році в Греції декриміналізували гомосексуальні стосунки. А у 2005-му ухвалили антидискримінаційні закони у сфері зайнятості.

У 2015 році в Греції легалізували цивільні партнерства для одностатевих пар, проте вони не можуть мати шлюб і всиновлювати дітей.

У грудні 2023 року грецький уряд заявив, що має намір ухвалити закон щодо повної легалізації одностатевих шлюбів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.