Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ суді почали розгляд по суті справи про «п’яні вечірки» в Києві, на яких знущалися з дівчат

Обвинуваченим загрожує до 7 років ув’язнення

Голосіївський районний суд міста Києва розпочав розгляд по суті справи «п’яних вечірок», на яких група молодиків знущалася з дівчат. Їх накачували алкоголем і, ймовірно, наркотиками, а потім знімали на відео й публікували в соцмережі.

Про це повідомляє «Суспільне».

На засідання, яке відбулося 24 січня, прийшли двоє фігурантів: Олег Захаров і Ярослав Домбровський – які вийшли під заставу по 402 тисячі гривень кожен. Ще один обвинувачений, Андрій Ярина, перебуває в СІЗО, тому на засіданні він з’явився в онлайн-режимі.

«Суд виніс ухвалу підготовки судових доповідей по двох обвинувачених. Також оголосили обвинувальний акт, з’ясували порядок судового розгляду, долучили перший том матеріалів. Сторона захисту попросила час, щоб ознайомитися з матеріалами й надати свої заперечення», – прокоментував прокурор Максим Дергачов.

Також прокурори подали клопотання про продовження строків запобіжних заходів для підозрюваних. Одному – тримання під вартою без права застави, а іншим – у вигляді покладених на них обов’язків.

На наступному засіданні сторони подаватимуть докази по справі. Усім трьом хлопцям загрожує до 7 років позбавлення волі. Також пізніше допитають трьох потерпілих дівчат.

Що відомо про «п’яні вечірки»

31 січня 2023 року громадська діячка й засновниця «Дикого театру» Ярослава Кравченко опублікувала допис про компанію хлопців, які влаштовують у Києві вечірки. На них вони запрошували дівчат, яких потім накачували алкоголем і, ймовірно, наркотиками, а тоді знімали їх непритомними. Хлопці публікували в Instagram і в закритих групах у Telegram фото й відео статевих органів непритомних дівчат, а також сцени їхнього ґвалтування.

Правоохоронці 1 лютого встановили фігурантів і місця їхнього перебування та провели обшуки. Також розпочали кримінальне провадження. Двом фігурантам оголосили про підозру, ще шістьом людям вручили повістки до військкомату.

30 березня в Київській обласній прокуратурі повідомили, що двоє підозрюваних учасників «п’яних вечірок» вийшли під заставу по 402 тисячі гривень кожен. Ідеться про Ярослава Домбровського, якому інкримінували розповсюдження порнографічного контенту, й Олега Захарова, якого підозрюють у сексуальному насильстві. Третього співорганізатора вечірок, Андрія Ярину, суд узяв під варту без права на заставу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.