Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Японії жінкам уперше дозволили взяти участь у стародавньому «оголеному фестивалі»

Церемонія була забороненою для них із моменту першого її проведення близько 1250 років тому

Уперше в історії японським жінкам дозволили взяти участь у стародавній церемонії хадака-мацурі. Вона також відома як «оголений фестиваль». Про це пише The Guardian.

Церемонія була забороненою для жінок із моменту першого її проведення в місті Інадзава близько 1250 років тому. Цьогоріч організатори «оголеного фестивалю» вирішили допустити на подію близько 40 жінок, проте їхня участь буде обмеженою.

Під час церемонії жінки будуть повністю одягнені. Вони зроблять ритуальні підношення з бамбукової трави, однак не будуть частиною кульмінації фестивалю – моміай (битви). Під час неї тисячі чоловіків, одягнених лише у фундоші (різновид традиційної повʼязки на стегна), шкарпетки табі й бандани хачімакі, бʼються один з одним, щоб передати свою невдачу іншій людині перед тим, як взяти сили у святині.

Дайго Фудзінамі, головний священник у храмі, який приймає хадака-мацурі, каже, що рішення допустити жінок ухвалили через похилий вік багатьох місцевих чоловіків і відсутність людей, які спостерігали б за подією.

Водночас Фудзінамі відхилив пропозицію відкрити фестиваль для людей, які живуть за межами міста. Він сказав, що це порушило б «головні ритуали».

Частина японського суспільства підтримала оновлення правил фестивалю як крок до гендерної рівності, однак у багатьох інших сферах Японія залишається консервативною країною, де існує багато неофіційних заборон для жінок.

Загалом організатори багатьох фестивалів у країні зазнали тиску, щоб відкрити їх для всіх охочих через побоювання, що депопуляція сільських районів поставить під загрозу існування святкувань, де традиційно домінували місцеві чоловіки. Цьогоріч жінки взяли участь у фестивалі вогню Кацубе вперше за його 800-річну історію.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.