Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США жінці не дозволили працювати віддалено, щоб мати змогу бути з дитиною в лікарні

Компанію, у якій працювала жінка, розкритикували, і її директорці довелося вибачатися

Бренд одягу Kyte Baby не дозволив своїй співробітниці працювати віддалено, щоб бути з новонародженою дитиною, яка мала труднощі зі здоров’ям і перебувала у відділенні інтенсивної терапії. Про це пише CNN.

Наприкінці грудня минулого року працівниця Kyte Baby Марісса Г’юз і її партнер усиновили хлопчика, який народився на 22-му тижні вагітності й мав різні проблеми зі здоров’ям. Як розповіла сестра Марісси, жінці дозволили взяти двотижневу відпустку, щоб доглянути за дитиною. Проте коли Марісса попросила працювати віддалено після відпустки, компанія відмовила їй і сказала, що коли вона за два тижні не повернеться на роботу, то втратить посаду. 

Зрештою Марісса вирішила піти з компанії й зосередитися на тому, щоб доглядати за дитиною.

Ситуація набула розголосу – і на Kyte Baby посипався шквал критики, а деякі закликали бойкотувати бренд. Тоді головна директорка компанії Їн Лю записала в TikTok відео з вибаченнями, проте в коментарях жінку розкритикували за «нещирість» і «сценарність». Їн Лю згодом записала нове відео: у ньому вона зізналася, що вибачення дійсно були сказані «згідно зі сценарієм», тому вона перепросила знову.

Генеральна директорка повідомила, що саме вона не дозволила Маріссі працювати віддалено, і тепер вважає це «жахливою помилкою»,

«Я була байдужою, егоїстичною й думала лише про те, що вона (Марісса – ред.) завжди виконувала роботу на місці, тож я не бачила можливості робити це віддалено», – сказала директорка компанії.

У коментарі CNN представники Kyte Baby пояснили, що Г’юз працювала в них сім місяців і мала право на двотижневу оплачувану декретну відпустку. Але вона також мала підписати контракт, який зобов’язував її повернутися на роботу після відпустки щонайменше на шість місяців. 

Через ситуацію із сином Марісса не змогла підписати контракт, а Kyte Baby вирішили не давати їй можливість працювати віддалено, бо, як зазначили в компанії, вони не вважали, що вона зможе виконувати свої обов’язки в такому форматі роботи. У Kyte Baby додали, що були готові взяти Маріссу назад, якби вона захотіла повернутися на свою посаду. Також тепер компанія переглядає свою політику щодо декретної відпустки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.