Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЕкспрезидента футбольної федерації Іспанії хочуть судити за те, що він поцілував гравчиню без згоди

Є достатньо доказів для того, щоб справу Рубіалеса передали до суду

Суддя Високого суду Мадрида запропонував, щоб колишній президент Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Луїс Рубіалес постав перед судом за те, що після фіналу жіночого чемпіонату світу 2023 року він без згоди поцілував гравчиню Дженні Ермосо. Про це пише BBC.

Суддя встановив, що є достатньо доказів для того, щоб справу Рубіалеса передали до суду. Поцілунок суддя описав як «неузгоджену, односторонню й несподівану ініціативу». Сам експрезидент заявляв, що Ермосо не була проти поцілунку. Водночас футболістка неодноразово наголошувала, що Рубіалес поцілував її без згоди.

Рубіалесу загрожує покарання – від штрафу до чотирьох років позбавлення волі. Раніше прокуратура висувала йому звинувачення в сексуальному насильстві й примусі.

Окрім Рубіалеса, до відповідальності хочуть притягнути колишнього тренера жіночої збірної Іспанії Хорхе Вільду, директора чоловічої збірної Альберта Луке й керівника маркетингового відділу RFEF Рубена Ріверу. Вони нібито чинили тиск на Ермосо, щоб вона публічно заявила, що поцілунок відбувся за згодою.

Юристи, які беруть участь у провадженні, тепер мають 10 днів, щоб подати офіційний запит на розгляд справи в суді.

Через інцидент на чемпіонаті світу Рубіалес втратив посаду президента Королівської іспанської футбольної федерації. Проти нього почали розслідування й заборонили наближатися до Ермосо ближче ніж на 200 метрів.

Футболістка після інциденту отримувала погрози. Також скандал із Рубіалесом спричинив виникнення в Іспанії руху Se Acabo, у межах якого жінки розповідали про те, як самі стикалися з сексизмом чи зловживанням владою на робочому місці. Ермосо сказала, що цей рух має «стати початком нової ери», а сама вона використає інцидент із Рубіалесом як інструмент для боротьби за те, що, на її думку, є корисним для суспільства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.