Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТрамп має виплатити журналістці Джин Керолл понад 80 мільйонів доларів за наклеп

Коли жінка звинуватила експрезидента у зґвалтуванні, він стверджував, що вона все вигадала

Суд присяжних у Нью-Йорку зобов‘язав Дональда Трампа виплатити 83,3 мільйона доларів журналістці й письменниці Джин Керрол за наклеп, який експрезидент зробив у відповідь на її звинувачення у зґвалтуванні. 

Про це пише CNN

Трампа зобов‘язали сплатити 65 мільйона доларів штрафу за свої зловмисні дії щодо Керролл. Також чоловік повинен виплатити письменниці компенсацію за емоційну шкоду в розмірі 18,3 мільйона доларів, які підуть на фінансування кампанії з відновлення репутації.  

«Це велика перемога для кожної жінки, яка встала, коли її збили з ніг, і величезна поразка для кожного хулігана, який намагається принизити жінку», – відреагувала на рішення суду журналістка.

Трамп вийшов з будівлі суду до оголошення вироку. У соціальних мережах він назвав рішення присяжних «абсолютно безглуздим» і пообіцяв подати апеляцію.

Коли Трамп був президентом, Керролл звинуватила його в сексуальному насильстві, яке він спробував вчинити над нею ще в 1996 році в гардеробній універмагу Bergdorf Goodman. У 2019 році він відмовився від свідчень у суді, але публічно повторював, що не міг зґвалтувати Керролл, бо вона «не його тип».

Після цього журналістка подала позов, у якому попросила визнати наклепом слова Трампа у 2019 році про те, що вона вигадала історію, а він насправді ніколи з нею не бачився. Також експрезидент заявив, що книга із зізнаннями про домагання з його боку, яку написала журналістка «має продаватися в розділі художньої літератури».

У травні 2023 року суд визнав винним Трампа у спробі зґвалтування письменниці й у розповсюдженні наклепу про неї.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.