Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниInstagram буде блокувати оголені зображення у приватних переписках підлітків

Також неповнолітні не будуть отримувати повідомлення від незнайомців

Компанія Meta заявила, що цього року запустить новий інструмент безпеки, який буде блокувати підліткам доступ до отримання порнофотографії й перешкоджати їм надсилати зображення оголеного тіла в особистих повідомленнях. 

Про це повідомляє BBC

Ціль нової функції – захист користувачів, особливо жінок і підлітків, від надсилання й отримання зображень оголеного тіла. Інструмент, імовірно, буде необов’язковим, але доступним не тільки для неповнолітніх, але й для дорослих в Instagram і Facebook. 

Також Meta оголосила, що неповнолітні за замовчуванням не зможуть отримувати повідомлення в Instagram і Messenger від незнайомців.

Таке рішення компанія прийняла через критику з боку уряду й поліції після того, як Meta почала шифрувати чати Messenger. Є ризик, що таке шифрування ускладнить виявлення жорстокого поводження з дітьми.

Система шифрування E2ее означає, що лише відправник і одержувач можуть читати повідомлення. Таким способом Meta хотіла збільшити рівень конфіденційності. Натомість за словами обурених користувачів, Meta може не помітити в повідомленнях матеріали про насильство над дітьми й повідомити про них.

Також велику роль у запровадженні нових функцій зіграли судові документи, які нещодавно оприлюднили в межах позову США проти Meta. Вони стверджують, що приблизно 100 тисяч підлітків, які є користувачами Facebook й Instagram, щодня піддаються сексуальним домаганням в інтернеті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.