Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧоловіки й жінки покоління Z мають суттєві розбіжності в політичних поглядах – дослідження

Жінки приймають більш ліберальну позицію, тимчасом чоловіки – консервативну

Дослідження, опубліковане у Financial Times показало, що між чоловіками й жінками покоління Z по всьому світу виникає серйозний ідеологічний розрив. 

Згідно з новими даними, чоловіки покоління Z стають дедалі більш консервативними, а жінки змінюють свої політичні погляди й переконання в ліберальному напрямі. 

Хоча чоловіки й жінки одного покоління історично здебільшого були ідеологічно узгоджені, молодь у всьому світі зараз демонструє суттєві розбіжності. 

У США жінки віком від 18 до 30 років зараз на 30% ліберальніші, ніж їхні ровесники-чоловіки. Саме за останнє десятиріччя цей розрив стрімко підвищився. 

Німецькі жінки покоління Z також на 30% прогресивніші, ніж німецькі чоловіки, тимчасом як у Великій Британії політичний розрив становить 25%. 

На виборах у Польщі минулого року майже половина чоловіків у віці 18–21 років підтримала праву консервативну партію «Право і справедливість», натомість серед молодих жінок їй віддала свій голос лише шоста частина.

У Південній Кореї ця ідеологічна розбіжність є ще серйознішою. На президентських виборах 2022 року молоді чоловіки здебільшого голосували за праву партію «Сила народу», а жінки – за ліберально-демократичну партію. Напруга між статями проявляється в зниженні показників шлюбів і народжуваності по всій країні. 

За даними Financial Times, ця розбіжність могла бути наслідком руху #MeToo, який надав жінкам покоління Z можливість виступити проти сексизму. 

Автор дослідження журналіст Financial Times Джон Берн-Мердок зазначає, що цей розрив посилюється через те, що чоловіки й жінки живуть у різних онлайн-просторах: «Прогрес медіа простору та вплив смартфонів і соціальних мереж свідчать про те, що чоловіки й жінки тепер дедалі частіше живуть у різних інформаційних бульбашках і мають різні культури».

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.