Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПлавчиня Лія Томас подала позов проти трансфобної політики World Aquatics

Через обмеження прав трансгендерних плавців

Плавчиня Лія Томас подала судовий позов проти трансфобної політики Міжнародної федерації плавання (World Aquatics), яка обмежує право трансгендерних плавців на Олімпійські ігри.

Про це пише The Telegraph

Її позов стосується кількох нещодавно запроваджених правил World Aquatic, які дискваліфікують більшість транссексуалок й інтерсексуалок-спортсменок з міжнародних змагань із плавання серед жінок, як-от Олімпійські ігри та Кубок світу з плавання.

Для усунення непорозумінь на таких змаганнях з‘явилась нова «відкрита» категорія, але у жовтні 2023 року вона була скасована на Кубку світу із плавання, оскільки ніхто не зареєструвався.

Карлос Саяо, який юридично представляє Лію Томас, сказав, що така політика є «дискримінаційною».

«Трансгендерні жінки особливо вразливі в суспільстві, і вони страждають від насильства, жорстокого ставлення та домагань більше, ніж цисгендерні жінки», – наголосив Саяо і додав, що політика World Aquatics завдасть «значної шкоди трансгендерним жінкам».

У заяві для BBC Sport виконавчий директор World Aquatics Брент Новіцкі, сказав: «Наша політика щодо гендерної інтеграції, ухвалена World Aquatics у червні 2022 року, була ретельно розроблена на основі порад провідних медичних та юридичних спеціалістів»

Він зазначив, що їхня політика має на меті захистити жіночий спорт: «World Aquatics залишається впевненим, що його політика гендерного залучення представляє справедливий підхід і рішуче захищає жіночий спорт».

Раніше трансгендерні жінки могли змагатися, якщо їхній рівень тестостерону відповідав встановленим вимогам. Але два роки тому World Atlantic проголосували за те, щоб трансгендерні жінки не могли брати участь у жіночих змаганнях.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.