Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДепутатка з Австралії обурилася на службу новин за редагування її фото. На ньому їй збільшили груди

Вона назвала це ще одним прикладом дискримінації жінок у політиці

Депутатка верхньої палати парламенту штату Вікторія Джорджі Перселл розкритикувала мельбурнський телеканал Nine News за використання її відредагованої світлини. На ній депутатці збільшили груди й оголили живіт. Про це пишуть The Guardian і BBC.

Світлина з’явилася у випуску Nine News після того, як Перселл розкритикувала відмову уряду штату від заборони полювання на качок. Депутатка зрозуміла, що зображення відредаговане, коли порівняла його з оригінальним, зробленим у 2023 році.

Перселл заявила, що цей інцидент – черговий приклад дискримінації й бар’єрів, з якими стикаються жінки в політиці.

«Прояснімо: це не те, що трапляється з моїми колегами-чоловіками. Це послання молодим жінкам і дівчатам по всій Вікторії: навіть якщо ви на вершині своєї сфери діяльності, ваше тіло завжди готові захопити», – додала Перселл. 

Реакція Nine News 

Директор телеканалу Г’ю Нейлон вибачився перед депутаткою, стверджуючи, що світлину з нею нібито автоматично відредагувала програма Adobe Photoshop. 

«Наш графічний відділ знайшов в інтернеті зображення Джорджі для використання в нашому сюжеті про качине полювання. Як це зазвичай буває, зображення було змінено відповідно до наших вимог. Під час цього процесу автоматизація за допомогою Photoshop створила зображення, яке не відповідало оригіналу. Це не узгоджувалося з нашим високим редакційним стандартам, і за це ми вибачаємося перед пані Перселл», – сказав Нейлон. 

Проте в коментарі BBC компанія Adobe зазначила, що будь-яке редагування світлини вимагає втручання людини. Тому вони поставили під сумнів пояснення директора телеканалу.

Експерт із Photoshop Девід Юінг також сказав, що світлина була відредагована «не випадково».

«Photoshop сам собою нічого не зробить, окрім того, що відкриє фотографію. Хтось сказав Photoshop, як відредагувати виділену частину зображення», – підкреслив той. 

Джорджі Перселл прийняла вибачення Nine News, але сказала, що скептично ставиться до їхнього пояснення. За її словами, якщо ситуація з редагуванням фото була випадковою, це викликає занепокоєння щодо загрози ШІ для жінок у суспільному житті. Також депутатка не розуміє, чому співробітники редакції не помітили, що її вбрання було сексуалізоване.

«Це не просто якась випадкова людина в інтернеті. Це організація з великим штатом співробітників і великими ресурсами, яка, відверто кажучи, мала б знати про це краще», – зауважила Перселл.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.