Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНазвав депутатку «відьмою». Посадовця міськради на Франківщині звільнили за сексистські заяви

Уповноважений із прав людини заявив, що такі висловлювання порушують права жінки

Секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака звільнили після того, як він назвав депутатку Галину Белю «відьмою».

Інцидент трапився в листопаді 2023 року, коли під час сесії міськради планували розглянути питання про дострокове припинення повноважень Андрія Куничака. Під час промови за трибуною Куничак сказав Галині Белі «не дивитися на нього як відьма». Після його слів у залі пролунав сміх, а тоді схвальні вигуки й оплески. А в соцмережах депутатку також почали ображати, закликаючи «спалити відьму».

Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець відреагував на ситуацію: «Секретар цієї ради вжив висловлювання, що принижують жінку, порушують її право на повагу до честі, гідності й впливають на ділову репутацію як депутата міської ради».

В офісі омбудсмена підтвердили, що такі висловлювання Куничака містять ознаки дискримінації за ознакою статі й порушення норм і правил етичної поведінки депутатів місцевих рад, передбачених, зокрема, статтею 8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Лубінець також розповів, що до нього звернулась і сама потерпіла. Після цього за цією справою відкрили провадження.

Поведінку Андрія Куничака розглянули на засіданні Постійної комісії, на якій були присутні обидві сторони. Згодом Коломийська міська рада ухвалила достроково припинити повноваження свого секретаря.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.