Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Сомалі запустять першу телепрограму про поточні новини, яку вестиме жінка

Це будуть дискусії, на яких порушуватимуть важливі й табуйовані теми

Єдиний у Сомалі жіночий медіацентр Bilan запускає першу в країні телевізійну програму, яку вестиме жінка. Про це пише The Guardian.

Старт програми заплановано в Міжнародний жіночий день 8 березня. За форматом вона буде схожа на британське шоу BBC Question Time. Тобто це будуть дискусії, на яких порушуватимуть важливі й табуйовані теми, як-от нестача жінок в освіті й політиці. 

Ведуча Наїма Саїд Салах сказала, що реакція на пілотний проєкт була переважно позитивною. Вона наголосила, що нестача інформації має вплив на дівчат і жінок.

«Одна молода жінка в аудиторії поділилася власним досвідом. Вона памʼятала точний час і день, коли в неї почалися місячні, бо не мала жодного уявлення про те, що відбувається. Вона думала, що помирає. Лише після того, як вона розповіла про це своїй старшій сестрі, вона зрозуміла», – розповіла Салах.

Жіночий медіацентр Bilan створили у квітні 2022 року за підтримки Програми розвитку ООН. До редакції ввійшли шість журналісток на чолі з Насрін Мохамед Ібрагім – однією з небагатьох жінок у країні, яка обіймає посаду старшої продюсерки. Серед тем, які вони розкривають, – гендерне насильство, жінки в політиці й діяльність жінок у підприємстві.

У медіасекторі Сомалі домінують чоловіки, а основна увага приділяється політиці. Усі шість засновниць Bilan стикалися з дискримінацією й домаганнями у своїй карʼєрі. Проєкт створили, щоб запропонувати жінкам безпечний простір для висвітлення необхідних історій, зокрема про сомалійців, які живуть з ВІЛ, жорстоке поводження з дітьми, післяпологову депресію.

Фото: Twitter/MediaBilan

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.