Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Фінляндії пропонують активніше залучати жінок на військову службу

Так прагнуть підвищити їх присутність у національній системі оборони

У Фінляндії спеціальна робоча група внесла пропозиції в реформу призову до армії, щоб підвищити участь жінок у національній системі оборони. Про це повідомив міністр оборони країни Антті Гяккінен, пише «Європейська правда».

«Це дуже важлива тема, оскільки безпека Фінляндії залежить від внеску кожного з нас у національну оборону… Я ретельно вивчу пропозицію й внесу свої рекомендації. Очікую на активне громадське обговорення щодо призову й більшого залучення жінок на військову службу», – зазначив Гяккінен. 

Він додав, що навесні планують розглянути зміни також щодо резервістів і цивільної служби. «Це комплексний пакет, мета якого підвищити безпеку фінів в умовах сусідства з небезпечною країною», – зазначив міністр. 

У пропозиції йдеться про запровадження в навчальних закладах Дня захисту батьківщини для 17-річних. Він буде повністю присвячений навчанню молоді тому, якою є безпекова ситуація Фінляндії, як побудована національна система оборони, призов і що добровільно йти на строкову службу можуть, зокрема, і дівчата.

Ідея полягає в тому, щоб молоді люди завчасно дізнавалися про свої права, обов’язки й можливості в цьому питанні.

Призов відбуватиметься після проведення цих ознайомчих днів, з нововведеням, що хлопці й зацікавлені дівчата будуть проходити всі супутні події разом, а завчасну оцінку стану здоров’я будуть проводити для обох статей.

Фото: Army of Finland

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.