Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМолоді чоловіки більш схильні вважати фемінізм шкідливим – опитування

Деякі стверджують, що бути чоловіком важче, ніж жінкою

Хлопці й чоловіки з покоління зумерів більш схильні вважати, що фемінізм радше шкодить, ніж приносить користь. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Ipsos для Інституту політики Королівського коледжу Лондона й Глобального інституту жіночого лідерства, пише The Guardian.

В опитуванні взяли участь 3600 осіб. Згідно з ним, 16% чоловіків покоління Z вважають, що фемінізм приніс більше шкоди, ніж користі. Серед тих, кому за 60 років, цей показник становив 13%. 

37% опитаних чоловіків у віці від 16 до 29 років вважають «токсичну маскулінність» некорисним словосполученням. 

Крім того, кожен четвертий чоловік у цьому віковому діапазоні у Великій Британії вважає, що бути чоловіком важче, ніж жінкою. А пʼята частина опитаних позитивно ставиться до Ендрю Тейта – колишнього кікбоксера, якого звинуватили в торгівлі людьми, зґвалтуваннях і створенні злочинного угрупування для сексуальної експлуатації жінок. Тейт заявляв, що є «абсолютним жінконенависником».

Зазначається, що чоловіки з числа етнічних меншин найбільш схильні підтримувати погляди Ендрю Тейта. Більше третини з них погоджуються, що він «порушує важливі питання про реальні загрози чоловічій ідентичності й гендерним ролям», як порівняти з 12% серед білих чоловіків. Дослідники підкреслили, що розмір вибірки занадто малий, щоб визначити, які саме групи етнічних меншин можуть бути рушійною силою цього явища.

«Це нова й незвична модель поведінки поколінь. Зазвичай, як правило, молодші покоління відчувають себе більш комфортно з новими соціальними нормами, оскільки вони виросли з ними як з природною частиною свого життя… Існує постійна меншість від однієї пʼятої до однієї третини, яка дотримується протилежного погляду. Це вказує на реальний ризик розколу серед молодого покоління», – сказав професор Боббі Даффі, директор Інституту політики Королівського коледжу Лондона.

Професорка Розі Кемпбелл, директорка Глобального інституту жіночого лідерства при Королівському університеті, сказала: «Той факт, що ця група першою черпає більшу частину інформації з соціальних мереж, імовірно, є принаймні частковим поясненням… [Молоді чоловіки] багато чують про жіночу силу, але на цьому етапі свого життя не розуміють нерівності, яка, як ми знаємо, існує у світі, коли ви починаєте працювати й доглядати за дітьми».

Минулорічне дослідження показувало, що молодь вважає, ніби фемінізм «зайшов дуже далеко», і тепер суспільство дискримінує чоловіків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.