Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму

Виготовлену з урахуванням жіночих антропометричних параметрів

Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з урахуванням жіночих антропометричних параметрів. Про це повідомили в Міністерстві оборони. 

У нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють військовослужбовцям почуватися комфортно під час виконання завдань у польових умовах і пунктах постійної дислокації. 

Костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, зрості від 146 до 188 сантиметрів й у двох повнотних групах: ІІ й ІІІ. Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ спільно з громадськими організаціями й українськими виробниками. Форма пройшла військово-дослідні випробування в одній з військових частин. 

«До цього ми всі йшли дуже довго. Над розробленням і впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Сьогодні маємо результат, і це дуже важливо. Адже в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок. Із них – близько 5 тисяч перебувають на передовій. Їх кількість лише зростатиме. Уже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок у залученні до Збройних Сил на добровільній основі. Наше завдання – створити гідні умови для їхньої служби», – заявила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

У міністерстві додали, що наразі сформовано й надано до «Агенції оборонних закупівель» заявку на закупівлю у 2024 році 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів і 100 тисяч комплектів жіночої білизни.

«У січні 2024 року оголошено тендери на закупівлі цих товарів. 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів уже почали постачати у війська», – підсумували у відомстві.

Зараз військову службу в Україні проходять майже 43 тисячі жінок, їхня чисельність у Збройних силах збільшилася на 40%, як порівняти з 2021 роком.

Останнім часом в Україні обговорюють ідею мобілізації жінок. Її підтримали, зокрема, військовослужбовці Ярина Чорногуз і Куба Лібре, а також депутатка Інна Совсун. Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що підписувати закон про мобілізацію жінок не буде.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.