Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВикладач Тернопільського ЗВО відреагував на звинувачення в сексизмі

На парі він розповідав студентам про «жіночу логіку» й дівчат, «винних у зґвалтуванні»

Викладач Тернопільського національного педагогічного університету Володимир Кравець відреагував на звинувачення в сексизмі.

У коментарі hromadske він заявив, що «ніколи не ображав жінок», а уривки з його лекції, які викликали обурення в студентів, «вирвані з контексту». Також Кравець сказав, що може попросити вибачення, однак «поки що не знає за що». 

«Я вам спеціально спрямував прочитані лекції. І де ж там сексизм?» – заявив Кравець.

Крім того, він додав, що знає про скарги на себе, бо говорив про це зі студентами. Утім, за його словами, після двох пар студенти «аплодували йому стоячи».

Про що йдеться

Одна зі студенток Тернопільського ЗВО виклала в TikTok кадри з презентації, яку Володимир Кравець показував студентам. Серед іншого, у цій презентації зазначалося, що «дівчата самі провокують зґвалтування», а чоловік і жінка «часто по-різному розуміють згоду на секс».

Також у презентації йшлося про «жіночу» й «чоловічу» логіку. Зокрема, що «чоловіча» логіка «правильна, побудована на фактах, призначена для адекватної оцінки навколишнього світу й прийняття на основі цієї оцінки правильних рішень».

Тимчасом «жіноча» логіка «служить для того, щоб приховано управляти чоловіком». Вона буцімто ґрунтується на принципі «як захочу, так і буде» й характеризується «загадковістю, несподіваністю, незавершеністю фраз, розмовою натяками, приписуванням іншої причини».

У коментарі для Wonderzine Україна Юлія розповіла, що наступного дня після лекції одна зі студенток поскаржилася на Кравця в спільному чаті університету. Однак офіційно скаргу проти викладача поки не подавали. За словами Юлії, студенти не вірять, що це дасть результат, бо Володимир Кравець – колишній ректор університету й викладає на багатьох факультетах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.