Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Сьєрра-Леоне розслідують смерть трьох дівчат, які померли після обрізання статевих органів

Така небезпечна практика досі практикується в багатьох країнах світу

Поліція західноафриканської країни Сьєрра-Леоне розслідує смерть трьох дівчат, які зазнали каліцтва статевих органів. Про це пише The Guardian.

Згідно з місцевими повідомленнями, 12-річна Адамсей Сесай, 13-річна Саламату Джаллох і 17-річна Кадіату Бангура померли під час ритуальної церемонії обрізання минулого місяця. Батьки дівчат і ті, хто виконував процедуру, перебувають під вартою.

Калічення жіночих геніталій – форма насильства проти жінок, зафіксована в Стамбульській конвенції. Це часткове чи повне видалення або навмисне пошкодження зовнішніх геніталій, яке здійснюють з культурних чи релігійних міркувань. У 2012 році ООН ухвалила резолюцію про заборону жіночого обрізання, але воно все ще практикується в близько 30 країнах.

За поточними даними, щонайменше 200 мільйонів жінок і дівчат зазнали каліцтв статевих органів. Незабаром ЮНІСЕФ має опублікувати нові дані про поширеність цієї практики у світі.

У Сьєрра-Леоне жіноче обрізання залишається легальним. Національне опитування, проведене у 2019 році, показало, що 83% жінок у країні зазнали каліцтва. У 2013 році показник був 90%. Процедуру жіночого обрізання вважають частиною традиційного ритуалу ініціації, який «знаменує вступ дівчини в жіноче життя».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.