Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ січні в Києві зафіксували майже 600 звернень щодо домашнього насильства

Фіксують збільшення повідомлень про економічне насильство

Упродовж січня на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 579 звернень щодо домашнього насильства. 

Заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що по допомогу звернулися 481 жінка та 98 чоловіків. Упродовж січня в кімнатах кризового реагування перебували 12 жінок, 11 дітей й один чоловік. У притулку – 4 жінки та 5 дітей.

«Найбільше звернень залишається щодо фізичного насильства, утім фіксуємо ще тенденцію збільшення кількості звернень щодо економічного. Якщо ви або хтось із ваших близьких постраждали від насильства або розумієте, що існує загроза, обов’язково звертайтеся по фахову допомогу. Пам’ятайте, що право на захист і підтримку має кожен і кожна», – наголосила заступниця голови КМДА.

Міська служба телефона довіри працює конфіденційно, безоплатно й цілодобово. Зателефонувати можна за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою вул. Райдужна, 6-А.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна у Facebook й Instagram центру.

Крім того, у Києві працюють п'ять мобільних бригад, які надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства. За необхідності бригади можуть перевезти постраждалих до безпечного місця.

Також у Києві відкрили перший в Україні Центр стресостійкості.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.