Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Римський назвав лицемірством критику його дозволу благословляти одностатеві пари

Він наголосив, що нікому не можна відмовляти в благословенні

Папа Римський Франциск заявив, що критикувати його дозвіл на благословення одностатевих пар – це лицемірство. Про це пише CNN.

В інтерв’ю італійському виданню Credere понтифік заявив: «Ніхто не обурюється, якщо я благословляю бізнесмена, який, можливо, експлуатує людей, і це дуже тяжкий гріх. Але вони обурюються, якщо я благословляю гомосексуала. Це лицемірство».

Папа Римський наголосив, що нікому не можна відмовляти в благословенні. Також він нагадав, що таке благословення для одностатевих пар – це не те саме, що вінчання, і це також не означає, що Ватикан схвалює одностатеві союзи.

«Я не благословляю одностатевий шлюб, я благословляю двох людей, які люблять одне одного», – пояснив Франциск.

У грудні 2023 року Ватикан дозволив благословляти одностатеві пари. Утім, для них досі заборонені вінчання або будь-які інші шлюбні обряди. Таке рішення критикували консерватори, заявляючи, що це може підірвати моральне вчення Церкви. Католицькі священики в Нігерії повідомили, що, попри дозвіл, благословляти одностатеві пари не будуть. 

Минулого місяця Ватикан відповідав на критику свого рішення. Там відкинули твердження про те, що благословення для одностатевих пар «єретичне» чи «богохульне». Водночас у Ватикані визнали, що такі благословення можуть бути «нерозважливими» в країнах, де особливо дискримінують ЛГБТК+ спільноту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.