Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Міноборони Великої Британії дослідили проблему сексуальних домагань до працівниць

Після того, як минулого року на домагання поскаржилися 60 працівниць відомства

У Міністерстві оборони Великої Британії й державних оборонних відомствах дослідили проблему сексуальних домагань і насильства. Про це пише The Guardian із посиланням на опитуванням, проведене профспілкою Prospect.

Розслідування щодо випадків сексуальних домагань в оборонному секторі провели після того, як у жовтні минулого року близько 60 високопоставлених жінок із Міністерства оборони Великої Британії поскаржилися на «ворожу» атмосферу у відомстві, зокрема на сексуальне домагання й насильство з боку колег-чоловіків.

Після цього Prospect звернувся до Комісії з питань рівності й прав людини (EHRC) із проханням провести розслідування щодо того, чи виконує Міноборони свої обов’язки щодо забезпечення рівності в державному секторі.

В опитування профспілки взяли участь близько трьох тисяч її членів, які працюють в оборонній промисловості або державному секторі. Опитування показало, що 75% з 300 опитаних осіб були свідками або зазнавали сексуальних домагань щонайменше раз на місяць, близько 8% – щотижня, і майже 4% – щодня.

Третина респондентів повідомили, що їх неналежно торкалися, кожен п’ятий отримував небажані повідомлення, а 7% сказали, що зазнали сексуального насильства.

45% зі 100 респондентів, які працюють у МО, заявили, що зазнавали сексуальних домагань із боку військовослужбовців. Домагання також є проблемою для роботодавців, які менше взаємодіють з військовослужбовцями, зокрема для 18% респондентів в установах МО й 15% у приватному секторі.

Також 73% респондентів, які працюють у МО, заявили, що в державному оборонному секторі толерується поведінка, яка вважалася б токсичною й неприйнятною в суспільному житті. У приватному секторі про таку поведінку повідомив 61% респондентів.

Також 58% опитаних із МО і 47% із приватного сектора не впевнені в тому, що роботодавці вживають ефективних заходів для запобігання сексуальним домаганням на робочому місці.

Одна держслужбовиця з Міністерства оборони розповіла про пережитий негативний досвід: «Мені доводилося фізично відтягувати колегу, який був набагато більшим і сильнішим за мене, від моєї коліжанки. Оскільки він був настільки сильним, мені довелося дряпати й бити його, щоб спробувати відштовхнути. Під час цього моя колега плакала й хапалася за мою руку. Це було досить травматично для нас обох, нам тоді було по 19 чи 20 років».

Жінка додала, що поскаржилася на цей інцидент керівниці, але та відмовила її подавати офіційну скаргу. 

Старша заступниця генерального секретаря Prospect Сью Фернс наголосила: результати опитування є «надзвичайно тривожними, які демонструють, наскільки серйозною є проблема сексуальних домагань в оборонному секторі і, зокрема, у Міністерстві оборони».

«Абсолютно очевидно, що роботодавці толерують цей тип токсичної поведінки й часто залишають його безкарним. Усі роботодавці, особливо в державному секторі, який має бути прикладом для наслідування, повинні робити все можливе, щоб викорінити цей тип серйозних порушень. Із самого верху має бути абсолютно зрозуміло, що до сексуальних домагань буде нульова толерантність, і це має бути підкріплено конкретними діями», – сказала Фернс.

Речник Міноборони заявив, що відомство прагне викорінювати сексуальні домагання: «Ми закликаємо всіх, хто зазнав або став свідком такої непростимої поведінки, негайно повідомляти про це. У межах нашого плану з протидії випадкам неприйнятної поведінки ми переглянемо нашу процедуру розгляду скарг за погодженням із зовнішніми органами, включаючи профспілки, які можуть внести свій вклад».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.