Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини900 убитих жінок. У Франції влаштували акцію, щоб привернути увагу до проблеми феміциду в країні

Феміністки критикують бездіяльність уряду

Французька феміністична група Nous Toutes влаштувала акцію в Парижі, щоб вшанувати пам'ять 900 жінок, убитих у країні з моменту приходу до влади Емманюеля Макрона. Про це пише Euronews.

Учасниці акції запалили близько 900 свічок біля Ейфелевої вежі, а також розгорнули банер з іменами 20 жінок у віці від 16 до 75 років, які, за словами групи, були вбиті з початку цього року.

Nous Toutes заявили, що такі цифри свідчать про «відсутність реальної політичної волі» французького уряду боротися з гендерним насильством. Вони засудили Макрона за нездатність захистити жінок і дівчат від насильства.

«З моменту вступу на посаду президента Емманюеля Макрона було зафіксовано понад 900 вбивств жінок і понад 1000 дітей залишилися сиротами», – ідеться в заяві групи.

Макрон став президентом Франції в травні 2017 року. Тоді він пообіцяв, що досягнення рівності між чоловіками й жінками буде його пріоритетом.

У 2020 році Макрон призначив на посаду міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманіна, якого на той час звинувачували в зґвалтуванні. Також торік президент Франції став на захист актора Жерара Депардьє, якого звинувачують у домаганнях і насильстві.

Крім того, Макрон заблокував включення зґвалтування як загальноєвропейського злочину в нові закони ЄС, спрямовані на боротьбу з насильством щодо жінок.

«Нічого не змінилося з 2016 року й початку нашого підрахунку, ми залишаємося на тому ж рівні вже вісім років: що три дні жінку вбиває її партнер або колишній партнер», – сказала Джулія (не справжнє імʼя) в інтервʼю інформаційному агентству AFP.

Nous Toutes кажуть, що їхній підрахунок убивств жінок допомагає підвищити обізнаність громадськості про серйозність проблеми й чинити тиск на уряд Макрона, щоб він ужив заходів.

Фото: facebook/tiphblot

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.