Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Греції влаштували протести проти запровадження в країні одностатевих шлюбів

До них приєдналися понад 1500 людей

Минулих вихідних в Афінах влаштували протест понад 1500 людей. Вони вимагали не ухвалювати закон, який би легалізував одностатеві шлюби в Греції. Законопроєкт мають винести на голосування в парламенті найближчими днями. Про це пише AP.

Організаторами мітингу стали релігійні групи. Вони назвали законопроєкт загрозою для «традиційної» сімʼї. Багато протестувальників скандували: «Руки геть від наших дітей». Лідер ультраправої релігійної партії «Нікі» Дімітріс Націос назвав Грецію «християнською православною країною», традиція якої нібито не дозволяє одностатеві шлюби.

«Ми знаємо й поважаємо один тип шлюбу – православне християнське вінчання. Наша конституція також не передбачає цього, тому цей законопроєкт є неконституційним і суперечить нашій вірі в Христа», – сказав Націос.

Із 2015 року Греція визнає цивільні партнерства. У січні прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підтвердив, що влада країни планує легалізувати одностатеві шлюби й дозволити одностатевим парам усиновлювати дітей. Таку ініціативу підтримали 55% греків.

Для ухвалення законопроєкту про легалізацію одностатевих шлюбів знадобляться голоси центристських і лівих опозиційних партій. Проте деякі лівоцентристські законодавці виступають проти законопроєкту. Свою критику висловлював і Священний синод Грецької православної церкви.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.