Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтрах відмови й невпевненість у собі. Застосунок Hinge дослідив особливості в стосунках серед молоді

В опитуванні взяли понад 15 тисяч користувачів

Застосунок для знайомств Hinge напередодні Дня святого Валентина опублікував результати дослідження звичок й особливостей у стосунках серед молодого покоління. В опитуванні взяли понад 15 тисяч користувачів.

Опитування показало, що:

  • 90% респондентів хочуть бути в стосунках, але бояться відмови. 
  • Представники покоління зумерів на 47% частіше, ніж представники покоління міленіалів, кажуть, що локдаун через пандемію ковіду призвів до того, що вони почали нервуватися під час спілкування з новими людьми. Також зумери на 25% частіше, ніж міленіали, почуваються невпевненими на перших побаченнях. 
  • Зумери більш схильні вірити в те, що для кожної людини існує своя пара, а також на 39% частіше, ніж міленіали, вважають себе ідеалістами коли стосується романтики. 
  • Страх отримати відмову стримував 56% опитаних від потенційних стосунків; зумери на 10% частіше, ніж міленіали, кажуть, що втратили шанс бути з кимось через цей страх.

Експерт Hinge Мо Арі Браун пояснює: більшість із нас відчуває страх, особливо коли ми виходимо за межі своєї зони комфорту й виконуємо дії, що роблять нас вразливими й можуть викликати відчуття, ніби нас відштовхнули.

«Хитрість полягає в тому, щоб визнати це відчуття й усвідомити, що не обов’язково позбуватися його, щоб зав’язати з кимось стосунки», – говорить експерт.

Браун дає кілька порад, серед яких оцінити наново своє ставлення до відмов, бути добрими до самих себе й не звинувачувати себе чи іншу людину, встановлювати стандарти для майбутніх стосунків замість очікувань.

Опитування також показало, що 77% людей звертають увагу на так звану цифрову мову тіла – емодзі, пунктуацію, довжину повідомлення, час відповіді тощо. 56% опитаних визнали, що надмірно аналізували чиюсь поведінку в листуванні, а зумери частіше намагаються бути «холодними» під час спілкування онлайн, щоб не здатися надмірно зацікавленими.

Окрім цього, 57% опитаних зумерів бояться обговорювати з іншою людиною статус їхніх стосунків, бо переживають, що це «погубить» романтичний інтерес. Водночас 73% опитаних погодилися, що такі розмови необхідні.

Експертка Hinge Логан Урі зазначає: варто одразу вияснити, чи хоче певна людина бути з вами в стосунках. Вона радить поговорити з цією людиною особисто й чітко сформулювати собі, що саме ви хочете від цієї розмови. Також Урі наголошує, що є можливість не отримати бажаної відповіді.

Переглянути повний звіт від Hinge можна за посиланням.

Фото: Never have i ever

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.