Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше повністю жіночий екіпаж виконав місію дальнього повітряного спостереження НАТО

Щоб продемонструвати досягнення жінок в авіації

Уперше в історії НАТО місію з вильотом літака дальнього радіолокаційного стеження (AWACS) здійснив повністю жіночий екіпаж. Це сталося 9 лютого, пише «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу НАТО.

Місія відбулась у межах Системи дальнього радіолокаційного виявлення й управління НАТО, покликаної контролювати повітряний простір альянсу. У ній був задіяний літак E-3A AWACS.

Політ організувала Жіноча ініціативна група NAEW&CF (WIT), яка прагне відстоювати рівність й інклюзивність. Він став першою спробою екіпажу, що складається з авіаторок різного походження, продемонструвати досягнення жінок в авіації.

«Демонстрація можливостей жіночого екіпажу доводить, що жінки здатні виконувати традиційно чоловічі професії на рівних», – прокоментувала капітанка Сіара, яка очолює тренажерну ескадрилью з підготовки льотного складу.

У НАТО зазначають, що «жінки відіграють життєво важливу роль в усьому, що робиться для розбудови сильнішого альянсу».

Із 2013 року в оборонне планування НАТО, вимоги до стратегічної розвідки і в роботу з протидії тероризму інтегровані положення, які враховують відмінності між впливом відповідних політик на чоловіків і жінок. В альянсі вважають, що кожна політика, програма або проєкт можуть по-різному впливати на чоловіків і жінок, тому розуміння цих відмінностей може допомогти поліпшити роботу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.