Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ росії оголосили в розшук прем’єр-міністерку Естонії

За те, що в Естонії знесли радянські пам’ятки

Міністерство внутрішніх справ росії оголосило в розшук премʼєр-міністерку Естонії Каю Каллас, а також естонського держсекретаря Таймара Петеркопа й міністра культури Литви Симонаса Кайріса. Про це пише hromadske з посиланням на «Медіазону».

У базі не зазначено, за якою статтею розшукують Каллас й інших посадовців. За даними «Медіазони», приводом стало знесення радянських памʼяток у їхніх країнах.

Раніше глава Слідчого комітету рф Олександр Бастрикін вимагав у підлеглих перевірити дії влади Естонії з огляду на знесення памʼятника у вигляді танка Т-34 в естонському місті Нарва поблизу кордону з росією.

Крім Каллас, у базі розшуку опинилися понад сотня посадовців і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення радянських памʼяток у їхніх країнах. Серед них – 59 депутатів Сейму Латвії й 15 муніципальних депутатів з Риги, які ухвалювали рішення про знесення памʼятників радянським солдатам.

Також у базі розшуку є депутати міських рад Клайпеди й Вільнюса в Литві, Луцька й Рівного в Україні, мер польського міста Валбжих тощо.

Раніше росія також оголошувала в розшук співачку Джамалу.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.