Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПольський журналіст вибачився перед ЛГБТК+ за дискримінаційні сюжети, які показував його телеканал

Телеканал TVP часто транслював сюжети, спрямовані проти ЛГБТК+ спільноти

Журналіст польського державного мовника TVP Info Войцех Шелаг вибачився перед ЛГБТК+ людьми країни за те, що телеканал робив дискримінаційні сюжети про спільноту. Про це пишуть BBC й The Guardian.

Нещодавно Шелаг запросив на шоу «Гість вечора» двох ЛГБТК+ активістів: кінорежисера Бартоша Сташевського й трансгендерну жінку Маю Хебан. Перед тим, як розпочати шоу, Шелаг звернувся до глядачів із короткою промовою, у якій вибачився перед польською ЛГБТК+ спільнотою.

«Упродовж років багато людей у Польщі зазнавали образ лише через те, що самі обрали, ким вони є й кого вони люблять. ЛГБТ – це не ідеологія, а люди: конкретні імена, обличчя, родина й друзі. Усі ці люди повинні сьогодні почути слово «вибачте», – сказав журналіст.

Він також звернувся до Сташевського й Хебан, попросивши вибачення й у них.

Згодом Сташевський опублікував пост в Х, прокоментувавши цей випадок: «Уперше на польському телебаченні, після восьми років правління правого уряду, ЛГБТ+ активісти зʼявилися в прямому ефірі. Я сидів там і чув тремтячий голос журналіста. Він вибачався за те, що в тій самій студії роками зображував ЛГБТ-людей як загрозу для польської нації. Я був зворушений. Вибачення – важлива частина примирення. Це Польща, за яку я хочу боротися».

Під час правління в Польщі партії «Право і справедливість» у 2015–2023 роках телеканал TVP часто транслював сюжети, спрямовані проти ЛГБТК+ спільноти. А лідер партії Ярослав Качинський регулярно ображав квір-людей і звинувачував Західну Європу в «експорті чужих ідей до католицької Польщі».

У 2020 році президент Анджей Дуда заявляв, що ЛГБТК+ – це «ідеологія», а не люди.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.