Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЯпонська пекарня створила хліб зі смаком кохання

Покупці можуть скуштувати на смак відчуття від першого побачення, ревнощів чи розбитого серця

Найстаріша японська мережа пекарень Kimuraya спільно з технологічною компанією NEC створили хліб зі смаком кохання. Про це пише CNN.

Ідея виникла після того, як пекарня дослідила ринок і виявила: дедалі більше молодих людей стверджують, що не зацікавлені в романтичних стосунках. Утім, є й багато тих, хто хоче знайти собі партнера чи партнерку.

Тому Kimuraya й NEC вирішили створити за допомогою штучного інтелекту хліб, який «відтворює аромати романтики». Це, на думку компаній, мало б викликати почуття закоханості в покупців, які спробують хліб, і в результаті надихнути їх внести деякі з цих романтичних почуттів в особисте життя.

Щоб створити хліб зі смаком кохання, NEC із допомогою штучного інтелекту проаналізували 15 годин вилучених кадрів із японського реаліті-шоу «Сьогодні я закохався». Затим штучний інтелект перетворив розмови на текст і розбив їх на пʼять категорій: доленосна зустріч, побачення, ревнощі, розбите серце та взаємне кохання.

ШІ також витягнув із японської бази даних тексти приблизно 35 тисяч пісень, повʼязаних із коханням і їжею. Після цього ШІ оцінював розмови й тексти пісень за шкалою «емоційних балів», щоб створити візуальну мапу, яка повʼязує різні стадії закоханості з певною їжею і смаками.

На основі отриманих категорій Kimuraya виробили хліб, інгредієнти до нього також підібрав штучний інтелект. «Доленосна зустріч» має смак цукрової вати, що уособлює солодкі й легкі емоції від першого кохання. У «Ревнощі» додали фіолетовий батат, трюфельну олію й родзинки. «Перше побачення» має цитрусовий смак, його готували з додаванням лайма й апельсинової цедри. «Взаємне кохання» має в складі суміш меду, персика й пітахаї. А «Розбите серце» смакує як виноград і яблучний сидр.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.