Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії жінку ув’язнили на 7 років, бо вона відвезла доньку на процедуру жіночого обрізання

Її досі практикують у близько 30 країнах Африки

У Великій Британії до семи років ув’язнення засудили жінку, яка у 2006 році відверзла свою трирічну дитину на процедуру жіночого обрізання. Це часткове чи повне видалення або навмисне пошкодження зовнішніх геніталій, яке здійснюють з культурних чи релігійних міркувань. У 2012 році ООН ухвалила резолюцію про заборону жіночого обрізання, але воно досі практикується в близько 30 країнах Африки.

Про це пише BBC.

Аміна Нур народилася в Сомалі, у 16 років переїхала до Великої Британії й отримала громадянство. У 2006 році вона відвезла дитину до приватного будинку в Кенії для проведення процедури жіночого обрізання. 

Жіноче обрізання у Великій Британії заборонено. Незаконним є також вивезення за кордон британського громадянина чи постійного мешканця для цієї операції, а також допомога будь-кому, хто намагається це зробити.

Нур стверджувала, що ніхто не погрожував їй і не примушував до процедури. Утім, жінка потім говорила, що боїться бути «проклятою» й «відреченою» від своєї спільноти, якщо вона не відведе свою дитину на обрізання. «Це був тиск, з яким я не мала сили [впоратися]», – говорила Нур на суді.

Про те, що її донька пройшла процедуру обрізання, стало відомо, коли дівчині було 16 років. Та зізналася про це шкільній вчительці, після чого про це повідомили в поліцію. Після обстеження в лікарні Університетського коледжу у 2019 році було встановлено, що клітор дівчини повністю видалили.

Жіноче обрізання – широко поширена практика серед сомалійської громади в Східній Африці. За даними ООН, 94% жінок сомалійського походження, які проживають у Кенії, пройшли через цю процедуру.

За поточними даними, щонайменше 200 мільйонів жінок і дівчат зазнали каліцтв статевих органів. Ми розповідали, що таке жіноче обрізання й чому важливо про це говорити.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.