Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУрсула фон дер Ляєн балотуватиметься на другий термін на посаду президентки Єврокомісії

Припускають, що іншою кандидаткою на цю посаду може стати премʼєрка Естонії Кая Каллас

Урсула фон дер Ляєн оголосила, що балотуватиметься на другий термін на посаді президентки Європейської комісії. Про це вона заявила на зʼїзді партії «Християнсько-демократичний союз» (CDU) у Берліні, пише The Guardian.

Після того, як кандидатуру фон дер Ляєн затвердить її партія CDU, вона повинна буде заручитися підтримкою двох інших партій Європейської народної партії (ЄНП) і правоцентристського угруповання в Європарламенті, до якого також входять правлячі партії Греції, Ірландії, Литви й Швеції.

Після цього фон дер Ляєн має виграти голосування на з’їзді ЄНП у березні, який відбудеться в Бухаресті, а опісля – подолати останню перешкоду в червні, коли розпочнуться вибори до Європарламенту.

Припускають, що іншою кандидаткою на пост глави Єврокомісії може стати премʼєр-міністерка Естонії Кая Каллас.

Більше про Урсулу фон дер Ляєн

Урсула фон дер Ляєн стала першою жінкою на посаді президента Єврокомісії, її призначили в липні 2019 року. З 2005 до 2019 року фон дер Ляєн працювала в кабінеті міністрів Ангели Меркель. Це найдовший термін для члена будь-якого уряду. 

Останні шість років Урсула фон дер Ляєн у німецькому уряді обіймала посаду міністерки оборони. Також вона очолила створення законопроєкту про допомогу в боротьбі з наслідками COVID-19 і стала однією з тих, хто найактивніше підтримує Україну після початку повномасштабного вторгнення.

Раніше видання Politico припускало, що після червневих виборів усі керівні посади в основних органах ЄС можуть обійняти жінки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.