Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТренінги, консультації й спілкування. В Одесі відкрили безпечний простір для жінок

Можуть отримати допомогу ті, хто опинилися у складній життєвій ситуації

В Одесі відкрили безпечний простір для жінок і дівчат «Затишно space». Тут можуть отримати допомогу жінки, які постраждали від війни, переселенки, а також ті, хто опинилися в складній життєвій ситуації. Про це пише «Суспільне».

Мета таких просторів – надати підтримку жінкам, які постраждали внаслідок війни. Проєктна менеджерка мережі безпечного простору «Затишно space» Катерина Храпович додала, що вони також працюють із випадками гендерно зумовленого насильства: інформують людей, що означає цей вид насильства, як його виявити у своєму житті і як йому протидіяти.

У просторі для жінок працюють психологиня, соціальна працівниця, кейсменеджерка й педагогиня. Тут можна відвідати як індивідуальні консультації, так й арттерапевтичні майстер-класи та тренінги. Загалом, кажуть організатори, у «Затишно space» можна неформально поспілкуватися на будь-які теми.

«У нас різні жінки приходять, велика кількість жінок чекають своїх чоловіків із фронту, і вони більше за інших наразі потребують підтримки. Під час розмови виявляємо з ними, що дійсно є потреба в індивідуальних консультаціях. І ми з ними працюємо», – розповіла психологиня безпечного простору Ольга Амплєєва.

У безпечному місці жінки також можуть обрати для себе нову сферу для розвитку або отримати консультацію щодо того, де пройти додаткове навчання. А поки вони працюють над собою, їхні діти можуть провести час із дитячим психологом і педагогом.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.