Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Манчестерському університеті створили пролайф-спільноту. Це обурило студенток

Вони стверджують, що такі спільноти сприяють поширенню мізогінії

У Манчестерському університеті створили пролайф-спільноту, що виступає проти абортів і складається лише з чоловіків. Це обурило студенток навчального закладу, а деякі стверджують, що тепер бояться за свою безпеку. Про це пише The Independent.

На сторінці спільноти йдеться, що їхня головна мета – «створити пролайф-культуру в студентському містечку». Також група запевняє, що, окрім абортів, вони «стурбовані іншими загрозами для життя», зокрема допомогою в самогубстві, а також смерті, що настають через бідність. Окрім цього, група має на меті надавати підтримку вагітним студенткам і тим, хто вже мають дитину.

Поява такої спільноти в університеті обурила студенток, а деякі стверджують, що тепер почуваються в небезпеці. Понад 15 тисяч студентів підписали петицію, виступивши проти пролайф-спільноти. Студентка другого курсу лінгвістики Гізер Боулінг сказала The Independent, що студентська спілка, яка дозволила сформувати пролайф-спільноту, «безпосередньо сприяє поширенню мізогінії». 

«Університети повинні бути центрами прогресу, але вони допускають спільноти, які обговорюють тілесну автономію і права жінок… Зрозумійте мене правильно, я за те, щоб мати різні політичні погляди, але я думаю, що тілесна автономія жінок не підлягає обговоренню. Я також отримала повідомлення від багатьох жінок, які зробили аборт і відчули себе особисто віктимізованими й під загрозою через присутність такої спільноти в університетському кампусі», – сказала Боулінг.

Колишня студентка університету підкреслила, що існування подібних груп, які виступають проти абортів, негативно впливають на дівчат, які вирішують перервати вагітність, змушуючи їх відчувати провину й сором.

Вона додала: «Я повністю розумію необхідність свободи слова, але це не те, про що вони (чоловіки – ред.) повинні говорити. Я не розумію, чому чоловіки створюють групи проти абортів, коли є так багато чоловічих проблем, над якими вони могли б працювати».

Інша студентка анонімно сказала, що пролайф-спільнота може призвести «до остаточного переслідування студенток», які роблять аборти.

«Я розумію, що студентська спілка повинна ставитися до всіх спільнот однаково, але з точки зору меседжу, який посилають жінкам, я думаю, це продовжує увічнювати стигматизацію абортів і заперечувати, що це частина охорони здоровʼя й законне право.

Спільноти мають бути можливістю для студентів досліджувати свої інтереси за межами університету й зустрічати однодумців. Ці чоловіки подумали: «Що мені подобається робити у вільний час? – і вирішили: – Мені цікаво обговорювати те, що ніколи не станеться зі мною, що не стосується моєї тілесної автономії й те, щодо чого мені ніколи не доведеться ухвалювати рішення».

У заяві студентської спілки Манчестерського університету йдеться, що якщо дії спільноти матимуть ознаки мови ворожнечі або переслідування, її оскаржать згідно з відповідними процедурами. Спілка відмовилася від подальших коментарів.

Згідно з низкою законів, зокрема закону про освіту й рівність, не можна забороняти людям об’єднуватися в спільноти на основі певних поглядів, які можуть суперечити поглядам інших студентів. 

«Попри занепокоєння щодо безпеки студентів, студентська спілка не може блокувати формування спільноти через їхні переконання», – ідеться в повідомленні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.