Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Південній Кореї пастора ув’язнили за сексуальне насильство над неповнолітніми біженцями з КНДР

Чоловіка вважали героєм, бо він допомагав біженцям із Північної Кореї дістатися безпечного місця

У Південній Кореї до п’яти років позбавлення волі засудили пастора Чун Кі Вона за сексуальне насильство над неповнолітніми. Як пише CNN, чоловіка колись вважали героєм, бо він допомагав біженцям із Північної Кореї дістатися безпечного місця.

Центральний районний суд Сеулу визнав Чун Кі Вона винним у сексуальному насильстві над шістьма неповнолітніми, яке він вчиняв між 2016 і 2023 роками. Усі постраждалі були або північнокорейськими біженцями, або дітьми.

Чун Кі Вон очолював християнську благодійну організацію Durihana, яка, за його словами, з 1999 року допомогла понад тисячі перебіжчиків із Північної Кореї дістатися до Сеула. Також організація керує школою-інтернатом для північнокорейських дітей, де їх «навчають християнської віри». У висновку суду йдеться, що Чун Кі Вон був директором школи й розбещував неповнолітніх, маючи «абсолютний вплив» на потерпілих.

Чун Кі Вона заарештували у вересні минулого року за порушення закону про сексуальний захист дітей і підлітків. Центральний районний суд Сеула зобовʼязав чоловіка пройти 80-годинну програму лікування від сексуального насильства. Йому також упродовж п’яти років буде заборонено працювати в організаціях, повʼязаних із дітьми й молоддю з інвалідністю.

Біженці, які тікають з Північної Кореї, часто долають кордон КНДР через Китай, перш ніж спробувати дістатися до Південної Кореї. Проте Китай – близький союзник Пхеньяна і не вважає північнокорейських перебіжчиків біженцями, а розглядає їх як нелегальних економічних мігрантів. Відповідно до прикордонної угоди з Північною Кореєю, Китай примусово їх депортує.

За словами активістів, після повернення до Північної Кореї на перебіжчиків можуть чекати тортури, сексуальне насильство, каторжні роботи, увʼязнення в політичних таборах або таборах перевиховання чи навіть страта.

Багато перебіжчиків покладаються на мережу таємних маршрутів і конспіративних квартир, створених корейськими пасторами. Очолювана Чун Кі Воном організація Durihana була їх частиною.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.