Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховний суд рф у березні розгляне касаційну скаргу в справі полоненого Максима Буткевича

Торік правозахисника засудили до 13 років позбавлення волі

Верховний суд рф у березні цього року почне розглядати скаргу в справі правозахисника й військового Максима Буткевича, який наразі перебуває в російському полоні. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на слова адвоката Леоніда Соловйова.

Розгляд почнуть 13 березня. 

Торік у серпні в москві перший апеляційний суд загальної юрисдикції розглянув апеляцію на «вирок» Буткевичу – його засудили до 13 років колонії суворого режиму. Апеляційний суд залишив «вирок» чинним, утім вирішив зарахувати до терміну ув’язнення фактичний час тримання під вартою, тобто з 19 серпня 2022 року.

Більше про Максима Буткевича

До повномасштабного вторгнення Максим Буткевич спеціалізувався на допомозі біженцям, переселенцям і протидії дискримінації. Він став співзасновником проєкту «Без кордонів». Понад 20 років Максим Буткевич присвятив правозахисній діяльності. У березні 2022 року вступив у Збройні сили України. У червні того ж року потрапив у російський полон у районі Золотого й Гірського на Луганщині. 

10 березня 2023 року підконтрольний росії суд на території окупованої Луганської області «засудив» Буткевича до 13 років позбавлення волі. Йому інкримінували «жорстоке поводження з цивільним населенням і застосування в збройному конфлікті заборонених методів». Також Максима звинуватили в «замаху на вбивство двох осіб й умисному ушкодженні майна». 

Із серпня 2023 року місцеперебування Максима Буткевича було невідоме. Проте на початку грудня того року адвокат Буткевича Леонід Соловйов повідомив, що правозахисник перебуває в колонії міста Хрустальний (до 2016 року – Красний Луч) на тимчасово окупованій території Луганщини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.