Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБританський медичний регулятор вибачиться перед лікарями, яких звільнили через сексуальну орієнтацію

Деяким назавжди заборонили працювати в медичній галузі

Британський медичний регулятор (GMC) вибачиться перед лікарями, яких звільнили через їхню сексуальну орієнтацію. Про це повідомляє Guardian.

Генеральна медична рада у четвер, 22 лютого, принесе офіційні вибачення медикам, щодо яких вона проводила розслідування, на яких накладала санкції і яким виносила попередження або забороняла працювати через судимості, які вони мали згідно з нині скасованим законом, що забороняв гомосексуальні стосунки між чоловіками.

Заснований у 1858 році, GMC є одним із найстаріших медичних органів у світі й незалежним регулятором діяльності лікарів, які працюють в Англії, Уельсі, Шотландії й Північній Ірландії. GMC має повноваження розпочинати розслідування щодо того, чи можуть медики продовжувати свою діяльність.

Згідно з результатами нещодавнього внутрішнього розслідування, проведеного GMC, у період між 1899 і 1994 роками вона ініціювала провадження щодо професійної придатності щонайменше 40 лікарів через їхню сексуальну орієнтацію. Щонайменше вісьмох із них прибрали з медичного реєстру, їм заборонили займатися медичною практикою.

Виконавчий директор GMC Чарлі Мессі назвав такі висновки «шокуючими» й вибачився за шкоду, заподіяну професійному й особистому життю лікарів.

«Як регуляторний орган ми вжили заходів проти лікарів, яких визнали винними в участі або спробі участі в сексуальних стосунках за згодою з іншими чоловіками. Ми негативно вплинули на їхні карʼєри, а в деяких випадках навіть завершили їх. За це ми хочемо вибачитися», – наголосив Мессі.

Очільниця GMC Керрі Макʼюен також зазначає, що гомофобні закони, які діяли в країні раніше, є несправедливими й завдали особистої й професійної шкоди людям. Вона додала, що GMC не знає точної кількості лікарів, які отримали догану або були звільнені через свою сексуальну орієнтацію.

Закон про сексуальні злочини декриміналізував приватні гомосексуальні стосунки між чоловіками старше 21 року в Англії й Уельсі в 1967 році. У Шотландії зміни до закону запровадили у 1980 році, а в Північній Ірландії – у 1982-му.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.