Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Нам не везе з Мар’янками». Мера Івано-Франківська звинуватили в сексизмі

Депутатка, яка поскаржилася на мера, вимагає публічних вибачень

Депутатка від партії «Європейська солідарність» Марʼяна Вершиніна звинуватила міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа в сексизмі. 

Про інцидент Вершиніна написала на своїй сторінці у Facebook. Це трапилося 21 лютого, під час розгляду земельного питання на позачерговій сесії Івано-Франківської міськради. Тоді Вершиніна виступала і, за її словами, Марцінків тричі перебив її. 

«Під час розгляду земельного питання я мала виступ. У зазначених пунктах, про які йдеться, міська рада передає в оренду землю, що належить департаменту освіти та науки. Безумовно, питання важливе для громади, ще й коли його вирішують поспіхом, без оприлюднення. Це ж стосується власності (землі) мешканців нашого міста…

Але, коли ти ставиш незручні питання, тебе починають перебивати, не дають висловити думку й узагалі не відповідають, водночас порушують ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», регламент ради й інші норми законодавства», – написала депутатка.

Під час сесії відбулося голосування за пропозицію Вершиніної зняти перший і другий пункти проєкту цього рішення, яке зрештою не набрало необхідної кількості голосів. Після цього Марцінків сказав: «Щось нам не везе з Мар’янками. То одна у Верховній Раді, одна – у міській раді». Після цього в залі пролунав сміх.

«Неприємно відчувати й бачити цю зневагу, знецінення, порушення норм чинного законодавства й сексизм. На мою думку, міський голова Руслан Марцінків повинен публічно вибачитися переді мною. Також я вимагаю, щоб головуючий дотримувався чинного законодавства й регламенту ради. Сподіваюся, на розголос цього випадку. Переконана, що привернення уваги, допоможе іншим жінкам-депутаткам і попередить виникнення подібних ситуацій у майбутньому», – заявила Мар’яна Вершиніна.

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.