Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтудентка, яка проходила практику в прокуратурі на Закарпатті, поскаржилася на домагання. Що відомо

Вона повідомила, що прокурор торкався її тіла без дозволу

Практикантка Тячівської окружної прокуратури, що на Закарпатті, поскаржилася, що прокурор Юрій Варга без дозволу торкався її, перед тим випивши алкоголь під час робочого дня. Про це йдеться в рішенні Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, пише hromadske.

Під час службового розслідування зʼясували, що в травні 2023 року прокурор під час робочого дня ходив до ресторану, де начебто вживав алкоголь із трьома іншими людьми. Колеги Варги підтвердили, що він повернувся на роботу пʼяний.

Згодом, за свідченнями студентки-практикантки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, прокурор домагався її, торкаючись різних частин її тіла. Коли вона подала скаргу на Варгу, він сам й інші люди телефонували їй, вимагаючи відкликати або спростувати свою заяву. Студентка сказала, що це був психологічний тиск.

Сам Варга визнав, що ходив до ресторану в обідню перерву, проте алкоголь начебто не вживав. Пройти обстеження на стан сп’яніння він відмовився, бо «вважав таку процедуру приниженням людської гідності».

Також Варга підтвердив, що проходив повз студентку-практикантку, коли та складала документи в шафу, однак жодних висловлювань не виголошував і не торкався її. Утім, він згодом уточнив, що у вузькому проході канцелярії, можливо, «випадково доторкнувся» до спини чи таза дівчини.

Варга запевняє, що хотів підтримати студентку, оскільки та стояла не нестійкому стільці й могла упасти. Проте жодного сексуального підтексту він не мав і не застосовував насильства. За його словами, докази проти нього отримали з порушенням чинного законодавства, а з керівником окружної прокуратури в нього начебто склалися «напружені стосунки».

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів ухвалила рішення притягнути прокурора до дисциплінарної відповідальності. Йому заборонили переходити до органу прокуратури вищого рівня, а також його не зможуть призначити на вищу посаду там, де він працює зараз – у Тячівській окружній прокуратурі. Таке покарання діятиме рік, проте Юрій Варга ще може його оскаржити.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.