Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДо загальних обов’язків військовослужбовців хочуть додати норму про недопущення сексизму й домагань

Рада підтримала відповідний законопроєкт

Верховна Рада підтримала за основу зі скороченням строку підготовки законопроєкт №10313 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист».

Документ у разі остаточного ухвалення передбачить низку пільг для військовослужбовців і спробує розв’язати певні проблемні питання соціальної сфери у війську.

Зокрема, як пише ZMINA, у проєкті є норми, що стосуються недопущення порушень, пов’язаних із дискримінацією за ознакою статі чи сексуальними домаганнями. Автори документа пропонують у розділ щодо загальних обов’язків військових у Статуті внутрішньої служби Збройних сил України додати згадку про сексуальні домагання й дискримінацію за ознакою статі.

Також хочуть, щоб службове розслідування, пов’язане з дискримінацією за ознакою статі й сексуальним домаганням, проводила спеціальна комісія. До її складу мають увійти представники обох статей у рівному співвідношенні.

«Законопроєкт, який сьогодні проголосовано, вкрай важливий для війська. В ньому закладено дуже багато норм, що стосуються і соціального забезпечення, і питань забезпечення гендерної рівності, і охорони здоров’я», – наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Фото: Slava Ratynski

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.