Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Менсплейнінг». Професійна гольфістка розповіла, як чоловік без дозволу давав їй поради щодо її гри

Незнайомець не звертав увагу на пояснення спортсменки й повторював, що 20 років грав у гольф

Професійна гольфістка Джорджія Болл опублікувала відео з одного зі своїх тренувань, на якому чутно, як незнайомий чоловік намагається без її дозволу дати їй поради щодо її техніки гри. Незнайомець не звертав увагу на пояснення спортсменки й повторював, що має 20-річний досвід гри в гольф.

Про це пишуть The Guardian і BBC.

Болл опублікувала відео в Instagram, на якому вона тренувала удар по м’ячу. У певний момент до неї підійшов незнайомий чоловік і почав говорити, що її рухи не правильні і радив, як їх поліпшити.

Спортсменка кілька разів пояснила чоловіку, що вона відпрацьовує нову техніку, а тому робить замах повільніше. Проте незнайомець однаково продовжив перебивати її, даючи поради, а також кілька разів згадав, що він уже 20 років грає в гольф. Коли Болл зробила ще один удар, чоловік похвалив її, сказавши, що цей був ліпший за попередній. Утім, за словами спортсменки, другий удар був таким самим, як попередній.

Відео зібрало понад 15 тисяч коментарів в Instagram. Болл також поділилася роликом у TikTok, де він набрав понад 10 мільйонів переглядів. У коментарях багато людей підтримали спортсменку, критикуючи чоловіка за менсплейнінг – це термін на позначення сексистської манери чоловіків розмовляти з жінками, пояснюючи їм речі у самовпевненій чи спрощеній формі. Використовуючи подібну манеру спілкування, чоловік ставить під сумнів обізнаність жінки в темі.

Водночас деякі люди дорікнули Болл за те, що вона була надто ввічливою з незнайомцем і їй варто було сказати йому, що вона професійна гольфістка й тренерка.

У розмові з BBC Болл зізналася, що вона скромна й уникає конфліктів. Також дівчина сказала, що рідко стикається з менсплейнінгом і переважно має позитивний досвід спілкування як із жінками, так і з чоловіками.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.