Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМенше 10% укриттів в Україні є інклюзивними – заступник міністра

Посадовець наголосив, що ремонтувати укриття мають з урахуванням інклюзивних елементів

В Україні менше 10% укриттів доступні для людей з інвалідністю й маломобільних груп населення. Про це повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко, пише «Укрінформ».

За його словами, загальний фонд укриттів – близько 60 тисяч обʼєктів, з них лише 5 тисяч є інклюзивними. Ткаченко наголосив, що місцеві органи влади, власники захисних споруд цивільного захисту мають планувати свої бюджети таким способом, щоб не тільки робити ремонт в укриттях, а й враховувати в нього інклюзивні елементи.

Посадовець також нагадав, що в Україні затвердили нові норми будівництва укриттів.

«Сьогодні всі укриття, які будуються й реконструюються, обовʼязково мають бути інклюзивними. Це дуже важливо, оскільки людей з інвалідністю багато і їх буде більше, бо в нас триває повномасштабна війна», – сказав Ткаченко.

Нагадаємо, раніше в МОЗ повідомили, що тестують функцію неголосового виклику бригади екстреної допомоги. Він дає можливість викликати допомогу за допомогою смс чи відеовиклику на номер 112. Під час відеовиклику працюють оператори, що володіють жестовою мовою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.