Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОчільниця музею Голодомору розповіла про розгляд її позову в суді. Її цькували за зовнішність

Позов вона подавала минулого року

Виконувачка обов’язків директорки Музею Голодомору Леся Гасиджак розповіла, як триває розгляд її позову проти юриста Клима Братківського, який поставив під сумнів її професійні якості через зовнішність.

На своїй сторінці у Facebook Гасиджак написала, що вже минуло п’ять місяців після того, як вона подала позов проти Братківського. Розглядає справу суддя Голосіївського районного суду міста Києва Юрій Мазур.

За словами в.о. директорки, за цей час відбулася й уже завершилася підготовча частина судового розгляду. А у квітні розпочнеться наступна стадія – судовий розгляд.

Також Леся Гасиджак прикріпила до своєї публікації скриншот допису Братківського, у якому той обіцяє «приходити й перевіряти очільницю на наявність її на робочому місці, а про її відсутність зразу повідомляти Карандєєва (тимчасовий виконувач обовʼязків міністра культури та інформаційної політики України – ред.)». 

«У моєму «спокійному безтурботному житті» зʼявиться новий досвід: Братківський сьогодні в обід публічно оголосив про початок переслідування й цькування», – написала Гасиджак.

Крім того, зі скриншоту видно, що Братківський назвав Лесю Гасиджак «очільницею Голодомору».

«Це такий спосіб не називати прізвища й принизити. Причому не мене, а музей. І знецінити тему», – зауважила Гасиджак.

Згодом Братківський видалив свій допис. А 29 лютого опублікував новий, у якому грозиться подати зустрічний позов проти Гасиджак у відповідь на її публікацію.

«Очільниця «Голодомору» може отримати зустрічний позов від мене за поширення недостовірної інформації. Громадський контроль за її роботою не є цькуванням і переслідуванням», – пише Братківський.

Що відомо про ситуацію

Торік у липні Лесю Гасиджак почали цькувати в соцмережах за її вагу. Одним із тих, хто розпочав цькування, був український юрист Клим Братківський.

На своїй сторінці у Facebook він писав: «Можете називати це бодішеймінгом, фетшеймінгом і лукізмом, але я вважаю, що Музей Голодомору-геноциду має очолити військовий, який пройшов російський полон і знає реально, що таке голод, тому він може зрозуміти всю суть музею про Голодомор, а не пані Леся Гасиджак».

У жовтні 2023-го Леся Гасиджак подала позов проти Братківського. «Мій позов – це не тільки відстоювання своєї честі, а й підтримка іншим жінкам і чітка позиція: змовчати – це розвʼязати руки новим хейтерам», – наголосила Гасиджак.

Фото: Vogue.ua

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.