Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа сайті мера Івано-Франківська поширили оголошення про навчання із сексистськими виразами

Пишуть, що жінки переважно керують тролейбусами, бо їм «рогатими керувати простіше»

На сайті міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа опублікували оголошення про навчання й влаштування на роботу на посаду водіїв і водійок тролейбусів. Утім, повідомлення поширили із сексистськими виразами.

В оголошенні на сайті зазначають, що після закінчення попереднього курсу в КП «Електроавтотранс» з’явилося сім нових водіїв тролейбусів, переважно це жінки.

«Адже саме прекрасній половині людства «рогатими» керувати простіше. Чоловіки здебільшого йдуть водіями автобусів», – ідеться в повідомленні.

Це повідомлення Руслан Марцінків також поширив на своїй сторінці у Facebook. Мер Івано-Франківська нещодавно теж втрапляв у сексистський скандал. Під час розгляду земельного питання на позачерговій сесії Івано-Франківської міськради Марцінків після виступу депутатки від партії «Європейська солідарність» Марʼяни Вершиніної сказав: «Щось нам не везе з Мар’янками. То одна у Верховній Раді, одна – у міській раді».

Видання «Медіакритика» зазначає, що вирази «прекрасна стать» чи «прекрасна половина людства» – це «кліше, які треба викорінювати із медіапростору, бо ці фрази утверджують міф про жінку як красиву річ, функція якої зводиться до одного – надихати чоловіків».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.