Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Італії відсторонили генерала, який випустив книжку, де принизив феміністок та ЛГБТК+ людей

Міноборони країни стверджує, що книжка шкодить війську

Генерала італійської армії Роберто Ванначчі відсторонили від виконання службових обовʼязків на 11 місяців. Торік йому оголошували догану за публікацію книжки, у якій принижують феміністок, мігрантів, нацменшини, а також ЛГБТК+ людей. Про це пише Reuters.

Книжка Ванначчі має назву «Світ догори дригом», і торік вона викликала неабияке обурення серед лівих опозиційних партій. У ній йдеться, що гомосексуальні чоловіки не є нормальними і що існує «міжнародне гей-лобі, яке намагається промити мізки світу». Ванначчі також натякнув, що темношкірі люди не можуть бути італійцями, маючи на увазі італійську волейболістку Паолу Егону, яка народилася в Італії в сім’ї нігерійців.

Як сказав адвокат генерала Джорджо Карта, Міноборони Італії стверджує, що книжка завдала шкоди принципу нейтралітету армії й престижу військового керівництва, а також може призвести до можливого наслідування у війську.

Адвокат заявив, що оскаржить рішення про відставку Ванначчі в адміністративному суді на підставі того, що воно суперечить праву на свободу вираження поглядів, гарантованому всім громадянам Італії.

Роберто Ванначчі зазначає, що його книга розійшлася тиражем понад 200 тисяч примірників і зробила його популярним серед італійських правих. Тепер він пише автобіографію, яку має опублікувати наступного місяця.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.