Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСенат Франції схвалив закріплення права на аборт у конституції

Тепер мають проголосувати обидві палати парламенту

Верхня палата французького парламенту (Сенат) 28 лютого проголосував за законопроєкт, який закріпить право на аборт у конституції. Про це пише Le Figaro.

Наприкінці січня проєкт закону підтримала нижня палата парламенту (Асамблея). Тоді за нього проголосували майже 500 депутатів. У Сенаті таке рішення підтримали 267 депутатів, а проти виступили 50 осіб.

Щоб зміни остаточно внесли до конституції, потрібне повторне голосування за законопроєкт. Видання зазначає, що президент Франції Емманюель Макрон анонсував проведення 4 березня Конгресу у Версалі для обох палат парламенту. Там знову відбудеться голосування за законопроєкт.

Нагадаємо: новий законопроєкт має внести зміни до статті 34 конституції, а саме про те, що «закон визначає умови, за яких реалізується гарантована жінкам свобода добровільного переривання вагітності». 

Аборт у Франції декриміналізували законом 1975 року, але наразі в конституції немає нічого, що гарантувало б право на нього. На тлі рішення Верховного суду США 2022 року, яке скасувало федеральні гарантії здійснення абортів, Емманюель Макрон пообіцяв закріпити відповідне право у французькій конституції.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.