Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПарламент Гани підтримав ідею ув’язнювати людей, які відносять себе до ЛГБТК+ спільноти

Відповідний законопроєкт набуде чинності, коли його підпише президент країни

Парламент західноафриканської країни Гани ухвалив законопроєкт, який передбачає покарання у вигляді увʼязнення на строк до трьох років для людей, які відносять себе до ЛГБТК+ спільноти. Про це пише BBC.

Законопроєкт також передбачає максимальний пʼятирічний термін увʼязнення за створення або фінансування груп, що стосуються ЛГБТК+. Законодавці Гани не погодилися замінити тюремне увʼязнення на громадські роботи й консультації.

Крім того, за участь у «пропагандистських ЛГБТК+ кампаніях», спрямованих на дітей, даватимуть 10 років ув’язнення. І ще законопроєкт заохочує громадськість повідомляти про членів ЛГБТК+ спільноти владі для «необхідних дій».

Депутати заявили, що законопроєкт розробили у відповідь на відкриття в січні 2021 року першого в Гані громадського центру ЛГБТК+ у столиці, Аккрі. Поліція закрила центр після громадських протестів, тиску релігійних організацій і традиційних лідерів. Тоді вони заявляли, що ЛГБТК+ «чужі для культури Гани й системи сімейних цінностей».

Проєкт закону набуде чинності, коли його підпише президент країни Нана Акуфо-Аддо. Той заявляв, що зробить це, якщо його підтримає більшість громадян Гани.

В ООН й Amnesty International засудили цей законопроєкт і назвали таким, що загрожує ЛГБТК+ людям. Активісти побоюються, що тепер квір-людей і тих, хто виступає на захист їхніх прав будуть відстежувати й переслідувати, тож їм доведеться переховуватися.

Наразі в Гані вже заборонений одностатевий секс. Закон передбачає три роки вʼязниці за це.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.