Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолеснікову затримали на білорусько-українському кордоні – Держприкордонкомітет Білорусі

Українські прикордонники підтверджують, що Колеснікова не пройшла кордон

Члени Координаційної ради Антон Родненков та Іван Кравцов прибули в українськи пункт пропуску на білорусько-українському кордоні. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

За їхньою інформацією, Марія Колеснікова в український пункт пропуску не прибувала. Імовірно, її затримали на білоруському. Цю інформацію підтверджує Держприкордонкомітет Білорусі. 

За інформацією представника Держприкордонкомітету Білорусі Антона Бичковського, усі троє членів Координаційної ради: Колеснікова, Родченков і Кравцов – прибули на білорусько-український кордон о 4 ранку.

У коментарі «РБК» він розповів, що перед пунктом пропуску й державним кордоном транспортний засіб, на якому їхала група опозиціонерів, різко прискорилася та створила загрозу життю військовослужбовця. За його словами, Колеснікова покинула транспортний засіб, а Родненков і Кравцов перетнули лінію державного кордону й потрапили на територію України. 

«Колеснікову затримали», – повідомив він.

Раніше Антон Бичковський повідомляв, що всі троє членів Координаційної ради пройшли прикордонний контроль на пункті пропуску Олександрівка. 

Заступник очільника МВС Антон Геращенко прокоментував ситуацію: «Це не був добровільний виїзд. Це було насильницьке видворення з рідної країни». 

Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що Колеснікова порвала свій паспорт під час спроби її насильницького вивезення з Білорусі.

Про небажання Колеснікової покидати територію країни повідомляють і її соратники. Про це в коментарі TUT.BY заявив член Координаційної ради Максим Знак: «У неї була чітка позиція, що за жодних обставин вона не виїде з країни, тільки насильно», — прокоментував він.


Раніше повідомляли про викрадення Марії Колеснікової в центрі Мінська: членкиню Координаційної ради посадили в мікроавтобус і повезли в невідомому напрямку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.