Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Римський заявив, що гендерна теорія загрожує людству, бо прагне стерти різницю між статями

Понтифік вважає, що «стирати відмінності – це стирати людяність»

Папа Римський Франциск під час конференції у Ватикані заявив, що гендерна теорія – це «потворна ідеологія», що «загрожує людству». Про це пише Reuters.

Конференція була присвячена еволюції ролі чоловіків і жінок згідно з християнським ученням. Понтифік сказав, що гендерна теорія прагне стерти різницю між статями.

«Я попросив дослідити цю потворну ідеологію нашого часу, яка стирає відмінності й робить усе однаковим. Стирати відмінності означає стирати людяність», – повідомив Папа Римський.

Він додав, що читав «пророчу» книжку «Володар світу» (Lord of the World) – це роман-антиутопія від католицького священика, опублікований 1907 року. Як пише Reuters, у книжці описується світ без релігії, а також вона попереджає «про небезпеку стирання відмінностей між людьми». Папа Римський порадив відвідувачам конференції почитати книжку, бо «вона говорить про ці проблеми сьогодення».

Що таке гендерна теорія

Гендерна теорія – це дисципліна, що вивчає фемінну, маскулінну чи квір-поведінку в різних контекстах, спільнотах, соціумах чи наукових сферах. Вона розглядає гендер людини як соціальний конструкт, що часто зумовлює те, як ми поводимося, презентуємо себе чи навіть мислимо. Водночас гендер не є чимось назавжди визначеним і незмінним.

Ми розповідали, чому базові уявлення з гендерної теорії – важлива частина повсякдення сучасної людини, звідки ці ідеї взялися і як їх правильно використовувати в спілкуванні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.