Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНедоречні доторки й коментарі. Посла Фінляндії в Канаді звинуватили в сексуальних домаганнях

Співробітники вимагають від фінського МЗС втрутитися в цю справу

Співробітники посольства Фінляндії в Оттаві (Канада) звинувачують посла Ярі Вілена в домаганнях і неадекватній і деструктивній поведінці. Вони склали девʼятисторінкову петицію, у якій детально описали образи, яких зазнали. Про це пише «Бабель» із посиланням на фінську газету Ilta-Sanomat, яка ознайомилася з петицією.

Ярі Вілен очолив місію у вересні 2023 року. Співробітники посольства стверджують, що з того часу стикалися з неналежною поведінкою з боку посла. Наприклад, Вілен нібито клав руку на талію жінки, щоб повернути її, а ще лоскотав пальцями талію колеги, щоб привернути її увагу.

Ще одна тема, описана в скарзі, – висловлювання сексуального характеру. Ярі Вілен жартував, що ще ні з ким не випробував ліжко в гостьовій кімнаті квартири посла, а також кілька разів коментував зовнішність жінок, зазначають у петиції.

Окрім цього, співробітники скаржаться, що посол обізвав водія, який відмовився порушити правила дорожнього руху й проїхати на червоне світло. А ще нібито робив принизливі висловлювання щодо етнічних, релігійних і сексуальних меншин.

Працівники посольства стверджують, що Ярі Вілен очікував від персоналу понаднормової роботи без компенсації, роботи у вихідні, критикував продуктивність персоналу, висміюючи його.

Співробітники вимагають від фінського МЗС терміново втрутитися в цю справу.

У коментарі журналістам видання Ярі Вілен сказав: «Мені нема чого коментувати з цього приводу, я навіть не знаю про звинувачення, які ви описуєте. Це несподівана новина для мене».

Заступник держсекретаря Міністерства закордонних справ Фінляндії Пекка Пуустінен сказав, що відомство має процедури для випадків, коли співробітники зазнали неналежного поводження, переслідувань і сексуальних домагань.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.