Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАктивісти руху за права жінок закликають закріпити в країнах ЄС право на аборт

Вони створили рух «Мій голос, мій вибір»

Активісти руху за права жінок по всій Європі об’єднуються в рух, щоб домогтися створення в Європейському Союзі спеціального механізму фінансування, який забезпечить жінкам Союзу доступ до абортів. Про це пише Euronews.

Рух під назвою «Мій голос, мій вибір» зародився в Словенії. Він об’єднав активістів із кількох європейських країн, зокрема Іспанії, Фінляндії, Польщі, Франції, Хорватії й Ірландії.

«Ми будемо збирати підписи, щоб країни-члени ЄС приєдналися до програми, яка забезпечить їм фінансування для надання репродуктивної допомоги жителям інших країн-членів», – сказала Марта Лемпарт, одна з лідерок Польського жіночого страйку.

Рух зародився на тлі того, що цього місяця в конституції Франції закріпили право на аборт. Європейські активісти заявили, що це гарний приклад для рухів за права жінок.

Також активісти заявили, що мета ініціативи – переконатися, що Європа не піде шляхом США й не обмежуватиме право на переривання вагітності.

«Ми бачили, що сталося в США, де мільйони жінок залишилися без можливості безпечно й за допомогою фахівців переривати вагітність. Заборони не зменшують кількість абортів. Вони збільшують кількість незаконних і небезпечних абортів», – заявила координаторка кампанії Ніка Ковач.

Активісти мають на меті зібрати мільйон підписів на підтримку своєї пропозиції впродовж наступних кількох місяців.

Майже в усіх країнах ЄС є доступ до абортів, але в деяких державах спостерігається обмеження права на процедуру.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.