Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗросла кількість звернень щодо домашнього насильства від молодих мам. Що відомо

Також на третину збільшилася кількість дзвінків від чоловіків

У лютому 2024 року в Києві зросла кількість звернень щодо домашнього насильства від жінок віком від 18 до 25 років. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«За останній місяць на 15% збільшилася кількість молодих мам у віці від 18 до 25 років, які звертаються через домашнє насильство на телефон довіри до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. Усі вони мають дітей до року, які теж постраждали», – повідомила посадовиця.

Також збільшилася кількість матерів, які отримали допомогу в кімнатах кризового реагування й притулку. Минулого місяця в таких перебувала 51 людина, з яких більша частина – діти. 

«Це тривожний сигнал, який ми маємо врахувати й продовжувати надавати захист та підтримку», – зазначила Марина Хонда.

Загалом, за її даними, упродовж лютого до служби «Телефон довіри» надійшло 1312 звернень. Переважно це запити на психологічну підтримку. Психологи обробили 561 звернення про домашнє насильство, серед якого переважали економічне й психологічне.

Марина Хонда також зауважила, що в лютому на третину збільшилася кількість дзвінків від чоловіків.

У Києві функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які в разі потреби можуть перевезти людину до безпечного місця. Міська служба довіри працює конфіденційно, безоплатно й цілодобово за номерами 15 00 (зі стаціонарного) і 044 272 15 00 (із мобільного).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.